söndag 25 januari 2009

VARFÖR

Sitter o kollar runt på en massa olika bloggar och då blir man lite fundersam på detta med fettfenor............. Varför håller VISSA för fettfenan på en del bilder!!!!!!! Är det för att det är en fisk med fena???Om man ändå ska ta kort kan man väl lika gärna visa hela fisken........Eller har jag fel????? kommentera gärna!!!!

11 kommentarer:

Anonym sa...

ja de har jag oxå reagerat på...det är alltid på samma bloggar det förekommer,fenklippt el vild den potentiella kunden måste ju bli lika sugen oavsett när dom kollar sidan...rullskrik som rullskrik.

Tomas "Blydonker`n" sa...

trodde det var blivet forbudt å posere med vildfisk, da den ska sleppas omedelbart.

Anonym sa...

Fenorna ska tillbaka med en gång UTAN klabb med fotografering. De SKA tillbaka fortast möjligt..... Detta FENomen med att folk tog bilder på fettfenor försvann ett tag när det skevs om det på bloggarna. Kanske dags att uppdatera folk igen om vad det är som gäller. Enlig lag ska dom alltså tillbaka OMEDELBART.....

Anonym sa...

Vad gäller ska man handgripligen slänga i fisken eller hålla fisken tills den kvicknar till i vattnet brevid båten innan man släpper den??????
Har hört olika bud hur man SKALL göra...

Anonym sa...

letade efter detta fenomen som inte varit något jag tidigare reflekterat över. Hittade endast ett exempel och på den bilden syns det ju nästan att det är en vildlax, övriga fenor är helt oskadade och det hör ju inte till vanligheterna på en odlad fisk direkt.
En bild på en fisk lockar väl förmodligen potentiella kunder mer än en bild på en kille som står och vevar där det står att det va en retur.

En sak jag däremot reflekterat över är att på fiskeprogram (Jakt&Fiske, Fiskedrag osv.) så kladdas det en hel del med alla fiskar framför kameran retur eller fisk som skall behållas. Men men...

Anonym sa...

Titta in på Keskitalos blogg!!!

Anonym sa...

Den där Kesketala verkar ju bara fånga vildlax verkar det som?

Anonym sa...

Allt går att sälja med mördande reklam. Det är pengar det handlar om. Alla Levebrödsfiskare är lika, spelar ingen roll om dom drar nät eller kör med sportfiskemetoder. Bara att hoppas att fiskarna med fettfena slipper bli kirurgfiskar.

Anonym sa...

Inte bara Keskitalo som gör fel!!!!! Kolla Borgs motor,cwc(våldsam hantering av vildlax) mfl. Räcker väl att skriva att man får vilda eller ta en bild på fisken i vattnet.

Anonym sa...

för mig är det självklart att släppa i vildlaxen omedelbart. Helst skall den krokas av i vattnet, men det är inte alltid så lätt med större fiskar. Om laxen måste lyftas ombord så rekommenderar jag alla att använda avkrokningsmatta som vid C&R på gädda, varsam hantering ökar överlevnadschansen drastiskt för fisken. Poserande med vildfisk är enligt mig otänkbart

Anonym sa...

Ska man inte hålla fisken utanför båten tills den kvicknar till när man returnerar?